Växtsmärtor uppträder i varje område
Smärta kommer ofta när du växer. Växtsmärtor som är vanliga hos barn mellan 2 och 12 år kännetecknas av återkommande benvärk. Det finns inget smärtsymptom när det smärtsamma området är rött, svullet eller pressat och normal rörelse är möjlig även om det finns smärta. Smärta förvärras vanligtvis före sänggåendet, när du är trött eller efter […]

Smärta kommer ofta när du växer. Växtsmärtor som är vanliga hos barn mellan 2 och 12 år kännetecknas av återkommande benvärk. Det finns inget smärtsymptom när det smärtsamma området är rött, svullet eller pressat och normal rörelse är möjlig även om det finns smärta.

Smärta förvärras vanligtvis före sänggåendet, när du är trött eller efter överdriven aktivitet. Det förbättras vanligtvis naturligt inom 1 till 2 år. Föräldrar som ser ett barn som lider av växtsmärtor är oroliga. Växtvärk är inte ett problem när man rör sig. Det kännetecknas av smärta i vila. Det mesta av smärtan är i knä och kalvar, men smärta uppträder också i anklar, höfter och axlar.

Växtsmärtor rapporterades först i den akademiska världen för 200 år sedan. Den exakta orsaken är fortfarande oklar. I allmänhet växer ben och nerver snabbt, men muskeltillväxt är känd för att ske relativt långsamt.

Den växande smärtperioden sammanfaller inte med tillväxtradikalen, och det växande smärtområdet sammanfaller inte med tillväxtplatsen. Tillväxt tros inte vara den enda etiologin för växtsmärtor, eftersom växtsmärtor inte påverkar tillväxten.

Anatomiska avvikelser, 강남안마 psykologiska faktorer, trötthet, låg smärttröskel, minskad bentäthet och D-vitaminbrist är också associerade. Eftersom orsaken är okänd finns det ingen effektiv behandling. Muskelsträckning, massage, psyko-beteendeterapi, lokal värme, måttlig vila och livsmedel eller kosttillskott rik på kalcium eller D-vitamin kan hjälpa till att lindra symtomen. Om smärtan är svår kan du behöva ta smärtstillande medel.

Lee Seon-haeng, professor i pediatrik i orientalisk medicin vid Kyunghee Korean Medical Hospital, sa: ”I orientalisk medicin behandlas växande smärta med begreppet rinit, vilket innebär en känsla av domningar och en känsla av att vara tung och fäst vid muskler och ben som orsakas av spasmer och smärta. patologin beror meridian är blockerade och det blodcirkulationen är störd, vilket orsakar smärta, så behandling sker i riktning för att kommunicera meridianer, vilka är viktiga reaktionsvägar i hud och muskler som kan cirkulera det. ”

Professor Lee rekommenderade: "Vad föräldrar bör vara försiktiga med är att skilja mellan fall som inte har växtsmärta så att deras barn kan få lämplig behandling."

Han fortsatte, ”Förutom att massera runt knäet är det till hjälp för ett barn med växande smärta att ofta gnugga Sadokhyeol, vilket gör att meridianerna kan passera väl,” och “Sadokhyeol ligger mitt på den yttre ytan av underarm. Det är känt för att vara empiriskt effektiva i

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다