Grote technische financiering die er hetzelfde uitziet
Hoewel het nu is opgeschort, werd verwacht dat de Chinese Ant Group (voorheen Ant Financial) het record voor 's werelds grootste IPO zou breken toen het vorig jaar naar de beurs ging. Het begin van Ant Group was Alipay, dat hielp met betaaldiensten op Taobao, het e-commerceplatform van Alibaba. Omdat het marktaandeel van Alipay in […]

Hoewel het nu is opgeschort, werd verwacht dat de Chinese Ant Group (voorheen Ant Financial) het record voor 's werelds grootste IPO zou breken toen het vorig jaar naar de beurs ging. Het begin van Ant Group was Alipay, dat hielp met betaaldiensten op Taobao, het e-commerceplatform van Alibaba. Omdat het marktaandeel van Alipay in de markt voor eenvoudig betalen snel groeide, had Ant Group verschillende filialen. Persoonlijke ratingbureau 'Zima Credit', geldmarktfondsen (MMF) 'Weerbao', asset management platform 'Zhaochaibao', internet bank 'MyBank', verkopen van fondsen platform 'Ant Fortune', microkrediet dienst 'Myhwa' Bay' en ga zo maar door . Het krachtige platform Alipay is de drijvende kracht achter het creëren van de status van een mega financiële groep.

In Korea hebben Kakao en Toss de een na de ander financiële filialen opgericht en groeien ze uit tot een op een platform gebaseerde financiële groep. Op de 9e verwierf Toss Bank, een dochteronderneming van Toss, de binnenlandse 3e internetbank en op de 10e ontving Kakao Insurance, een dochteronderneming van Kakao, voorlopige licenties voor verzekeringsactiviteiten. 폰테크 Kakao en Toss hebben, direct en indirect, belangrijke filialen in de financiële sector, zoals banken, effecten en verzekeringen, die de facto financiële groepen worden. Het concurrentievermogen van degenen die voorbij fintech zijn gegroeid om bestaande financiële groepen te bedreigen, heeft ook gemeen dat ze krachtige platforms hebben zoals KakaoTalk en Toss, respectievelijk, zoals Alipay van Ant Group, maar er zijn enkele verschillen in de manier waarop ze hun concurrentievermogen implementeren.

Kakao maximaliseert de concurrentiekracht van individuele bedrijven door een strategie van ‘afzonderlijk en samen’ op te zetten. Hoewel Kakao een informatie- en communicatietechnologiebedrijf (ICT) is dat zich richt op de nationale boodschapper KakaoTalk, ligt de prioriteit van de aangesloten bedrijven bij het ontwikkelen van zelfredzaamheid. Als financieel filiaal heeft Kakao Kakao Bank, Kakao Pay, Kakao Pay Securities, Kakao Investment en Kakao Ventures opgericht. Voor velden waarvoor licenties vereist zijn, zoals Cabin, hebben we gekozen voor het proces van het verkrijgen van toestemming, en we hebben kosten noch moeite gespaard om indien nodig te investeren, zoals Kakao Pay Securities, dat een bestaand bedrijf heeft overgenomen. Affiliates die op eigen kracht zijn gegroeid, streven de een na de ander naar IPO's.

Kakao Insurance is daar ook een verlengstuk van. Vergeleken met andere financiële sectoren is de verzekeringssector relatief traag met digitalisering en heeft de productsamenstelling weinig veranderingen ondergaan. Ondertussen zijn de behoeften van de consument gediversifieerd en is Kakao in deze kloof doorgedrongen. Kakao Insurance heeft in haar businessplan aangekondigd dat consumenten zullen deelnemen aan 'doe-het-zelfverzekering', platformgebonden verzekeringen, fiets-/agentverzekeringen en e-commerce retourverzekeringen zijn gebieden die een nieuwe vraag genereren. Innovatieve technologieën zoals een eenvoudig abonnement met Kakao Talk en Kakao Pay, het claimen van compensatie via het platform en beoordeling van verzekeringsbetalingen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) zullen ook worden geïntroduceerd.

Toss, dat begon met fintech en het aspect van een financiële groep ontwikkelde, legt de nadruk op het 'Toss-ecosysteem'. Op basis van de 20 miljoen klanten van Toss, de oudste broer, zijn alle filialen van plan om de vruchten van de groei te delen. Hoewel het bedrijf is gescheiden, gebruikt het platform om dezelfde reden de 'One App'-methode die de bestaande Toss-applicatie deelt. Hoewel er mogelijk een 'gratis voorraad'-effect is, wordt geanalyseerd dat het grote aantal bestaande Toss-klanten naar Toss Securities is overgestapt om binnen drie maanden na de lancering 3 miljoen accounts te doorbreken.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다